Прибирає надлишок солі та рідини з організму, зменшуючи набряки. Скорочує холестеринові бляшки, зміцнює серце й судини, знижує тиск. Запобігає утворенню тромбів. Завдяки кислотам і вітамінам сливу можна використовувати для масок на обличчя.4 серп. 2022 р.
Що лікує сливи?
Корисні властивості слив захист судин і їх очищення від холестеринових бляшок; вживання плодів допомагає попередити розвиток атеросклерозу, знизити кров'яний тиск; сливи мають жарознижуючий ефект (при вживанні в сухому вигляді); Кеш
Кому не можна їсти сливи?
Зазначимо, що з обережністю потрібно включати в раціон сливи та при наявності захворювань нирок, жовчного і сечового міхура, щоб уникнути гострих нападів болю через сечового і жовчовивідного ефекту цих фруктів.
Скільки можна їсти сливи в день?
Плоди містять органічні кислоти, тому для людей з гастритами, підвищеною кислотністю або будь-якими іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту такі ласощі не рекомендовані. Наявність цукрового діабету також вважається поважною причиною не вживати в їжу сливи. Добова норма слив для здорової людини – 5-6 плодів.
Чим корисна слива: 6 цілющих властивостей для організму
Сливи містять вітамін В6, який нормалізує роботу нервової системи. А триптофан в складі фруктів бере участь в синтезі серотоніну – важливого гормону для уваги і міцного сну. Сливи багаті фітонутрієнтами, які покращують пам’ять і здатність до навчання.