Цукор-пісок отримують з цукрового буряка, що містить 16—17% сахароз. Буряк миють, подрібнюють в стружку, з якої цукор витягують гарячою водою методом дифузії. Окрім сахарози в дифузійний сік переходять і інші розчинні у воді речовини. Потім сік очищають і уварюють до стану сиропу.
Як одержують цукор?
Технологічна схема одержання цукру-піску включає такі основні операції:
- очищення буряків від домішок,
- одержання бурякової стружки,
- одержання дифузійного соку,
- очищення дифузійного соку (дефекація, сатурація, сульфітація, фільтрація),
- випарювання соку,
- очищення і уварювання сиропу,
- одержання утфелю (кристалізація),
Як виготовляють цукор з тростини?
Технологія вилучення цукру із цукрової тростини полягає у збиранні, подрібненні, очищенні стеблин, відокремленні соку на потужних пресах із багаторазовим зневодненням віджатих стеблин. Після оброблення у стеблинах залишається не більше 5 % первинного вмісту цукру, і їх зразу спалюють. Кеш
Що є основною сировиною для виробництва цукру?
Цукровий буряк Цукрові буряки — основна в нашій країні сировина для цукрового виробництва. Кеш
Цукор — Вікіпедія
Види цукру за способом отримання (зліва-направо): у першому ряду — рафінований (білий) і нерафінований; у другому ряду — коричневий і тростиновий неочищений Кристали цукру Цукор-рафінад у вигляді пресованих кубиків Цукрова пудра Цу́кор — солодкий на …