Що роблять у жаровні

Що можна приготувати у каструлі жаровні?

Оскільки жаровні – Різновид сковорід, їх основне призначення зводиться до наступного:

  • обсмажування м'яса та риби;
  • пасерування овочів;
  • гасіння складних овочевих та м'ясних страв;
  • випічка хліба.

У чому відмінність жаровні від сковороди?

Каструлі-жаровні – унікальна розробка Кукморського заводу Металопосуд. На відміну від звичайних каструль, вони мають нижчі стінки та ширше дно. Діаметр каструль-жаровень такий самий, як у найпопулярніших сковорідок – від 26см.

У чому різниця між казаном та жаровнею?

N, у казані зазвичай готують традиційні страви, як плов, дамлама, шурпа, хашлама, в цьому посуді тепло розподіляється рівномірно по стінках, а в каструлі жаровні, розраховано на дно, що в цьому різниця між казаном і каструлею!

Порядок
ТОП безпрограшних рецептів: страви з жаровні до вашого столу – блог інтернет-магазину Порядок.ру

ТОП-5 безпрограшних рецептів: страви з жаровні

Пропонуємо до вашої уваги топ-5 страв у жаровні, які готувати – одне задоволення і які завжди зустрічають із захопленням!

ТОП-5 безпрограшних рецептів: страви з жаровні

Жарівня – це універсальний та багатофункціональний чавунний казанок, за допомогою якого можна приготувати безліч смачних та ароматних страв.

На сьогоднішній день чавунна жаровня має величезний попит у всіх куточках нашої планети, тому і рецептів, з використанням цього кухонного посуду, просто нескінченна кількість.

Соковита курка з овочами

Інгредієнти:

  • курка – 1 шт
  • картопля – 4 шт
  • морква – 2 шт
  • цибуля – 2 шт
  • гриби – 150 г
  • зелень, сіль та перець – за смаком
  • часник – 1 зубчик
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 2 ст.л
  • вода – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Насамперед слід взяти цілу курку і розрізати її на невеликі шматки. Далі натерти курку сіллю, перцем та часником.
  2. Після цього розтопити на сковороді вершкове масло|мастило| і злегка обсмажити всі шматочки до золотистої скориночки.
  3. Тим часом очистити всі овочі – картоплю нарізати великими шматками, цибулю та гриби – дрібними кубиками, і моркву – натерти на тертці. Посмажити на олії цибуля, морква і гриби.
  4. Далі викласти в жаровню курку, пересмажені овочі та картопля. Залити все це водою, закрити кришкою та поставити в духовку на 45 хвилин. Готувати за 180 градусів.
  5. Після цього дістати, посипати дрібно порубаною зеленню і подавати до столу.

Плов у жаровні

Інгредієнти:

  • рис – 500 г
  • м'ясо – 500 г
  • морква – 5 шт
  • цибуля – 3 шт
  • рослинна олія – 100 мл
  • приправа для плову, сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Насамперед потрібно промити рис у п'яти водах, далі замочити його на півгодини. Овочі очистити від шкірки – моркву порізати соломкою, цибулю – кільцями та обсмажити до напівготовності на невеликому вогні.
  2. Далі слід м'ясо нарізати на невеликі шматочки, додати до смаку приправи і злегка обсмажити.
  3. Викласти на дно жаровні м'ясо, налити зверху олії.
  4. Наступним шаром викласти обсмажені овочі і потім уже рис. Насамкінець, залити всі інгредієнти водою так, щоб злегка покривало рис. Закрити кришкою.
  5. Відправити в духовку приблизно на годину, потім дістати і перемішати. Можна подавати до столу.

Печеня зі свинини

Інгредієнти:

  • м'ясо – 500 г
  • морква – 2 шт
  • цибуля – 2 шт
  • сині – 2 шт
  • помідори – 3шт
  • перець – 3 шт
  • часник – 3 зубчик
  • картопля – 500 г
  • сир – 250 г
  • рослинна олія – 30 мл
  • вершкове масло – 100 г
  • зелень, спеції – до смаку

Спосіб приготування:

  1. М'ясо нарізати великими шматками та замаринувати спеціями. Овочі вимити та очистити від шкірки. Моркву нарізати невеликими кільцями, цибулю – півкільцями, перець – соломкою, сині – шматочками.
  2. Помідори залити окропом і зняти шкірку – нарізати далі невеликими скибочками. Картопля очистити та нарізати великими шматками.
  3. Викласти шарами всі інгредієнти в попередньо змащену вершковим маслом, жаровню – картопля, овочі, м'ясо. Чергувати всі шари кілька разів по колу. Кожен шар обов'язково присолити та приперчити.
  4. Готувати в духовці близько півтори години при температурі 180 градусів.
  5. За 10 хвилин до готовності перетерти сир на великій тертці. Дістати спекотне і присипати його верхи сиром та зеленню. Отруїти в духовці до появи золотистої скоринки.

Ароматна капуста з грибами

  • капуста – 1 шт
  • морква – 2 шт
  • цибуля – 1шт
  • рослинна олія – 30 мл
  • гриби – 200 г
  • сіль та перець – за смаком
  • маринад – 250 мл

Спосіб приготування:

  1. Спочатку слід нашаткувати капусту, очистити овочі.
  2. Далі – нарізати дрібними кубиками цибулю, натерти на тертці моркву, гриби порізати на невеликі шматочки. Обсмажити в жаровні на олії цибуля, морква та гриби.
  3. Далі додати до овочів нашатковану капусту та залити все це маринадом або огірковим розсолом.
  4. Додати на смак спеції, закрити жаровню кришкою і відправити на 40 хвилин в духовку.
  5. Готувати страву на невеликому вогні.

Тушкована риба

  • хек – 4 шт
  • цибуля – 2 шт
  • морква – 2шт
  • болгарський перець – 1 шт
  • рослинна олія, сіль та перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Хек нарізати на добрі шматки, присолити, приперчити.
  2. Цибулю та моркву очистити від шкірки, перець – від серцевини. Моркву нарізати кружальцями, цибулю – півкільцями, а болгарський перець – соломкою.
  3. Спочатку обсмажити у жаровні овочі, потім викласти зверху замариновану рибу.
  4. Додати зверху 50 мл води та поставити в духовку.
  5. Готувати близько 20 хвилин за температури 160 градусів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Домашні голубці страва смачна та ситна, але, на жаль, готується не так часто, адже на її приготування йде досить багато часу.

Запіканка це завжди відмінний варіант для приготування швидкої та смачної страви для всієї родини. Для приготування запіканки за рецептом вам знадобляться філе риби, яйця, морква, цибуля, зелень і соєвий соус.

Пісні голубці з цибулею-пореєм та рисом – це чудова ідея для тих, хто втомився від калорійної їжі! Рекомендуємо!

Куряче м'ясо, приготовлене за цим рецептом виходить неймовірно ніжним, соковитим, з хрусткою скоринкою підсмаженого бекону. А ще цей шашлик зовсім не потребує попереднього маринування.

Проект "Смачний світ з Євгеном Клопотенком" набирає обертів. Сьогодні Вірменія. Женя готує таку смакоту, від якої неможливо відірватися, – баклажани з горіхами у томатному соусі.

Долма – страва середньоазіатської кухні, готується на основі рису і загортається у виноградне листя. Страва виходить дуже ситною та смачною.

Найпростіше, але вдале тісто для вареників готується на кефірі з додаванням соди. Цей рецепт, що полюбився багатьом, поєднується з будь-якою начинкою, але сьогодні ми пропонуємо вам рецепт вареників з черешнею.

У спекотні літні дні так не хочеться довго стояти біля плити, наготуючи різні різносоли. Але що робити, якщо сім'я не готова відмовитись від смачної домашньої їжі на користь легких салатиків?

Чамп (champ) – це традиційна ірландська страва, що відмінно підходить до ситного гуляшу.Його дуже легко приготувати і воно надзвичайно смачне.

Як потрапити на урок з англійської мови за акційною ціною

Осінній відпочинок у Карпатах для батьків з дітьми

Кулінарний тандем: смачна їжа та інноваційні прилади

Новини компаній: На АЗК SOCAR з'явився благодійний Travel Box від пса Патрона

Компанія

Завдяки різноманітності смаків соуси завоювали прихильність споживачів та стали важливим доповненням до столу кожної української батьківщини.

Тіктокер-мільйонник Влад Шевченко і зірковий шеф-кухар Алік Мкртчян про особисті, хейт та найкращі рецепти (ВІДЕО)

Яку їжу полюбляють вживати під час гри в українські ігрові автомати

Найулюбленіша їжа, яку вживають люди у процесі гри у слоті онлайн. Що подобається гравцям казино Пінап під час азартної гри.

Пасхи до пасхи

© 2009 – 2023 Smak.ua: Живи смачно!

ТОВ «ВИДАВНИЦТВО УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ДІМ». Всі права захищені. Усі права на матеріали, опубліковані на даному ресурсі, належать ТОВ «ВИДАВНИЦТВО УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ДІМ». Будь-яке використання матеріалів без письмового дозволу ТОВ «ВИДАВНИЦТВО УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ДІМ» заборонено.
При правомірному використанні матеріалів з даного ресурсу гіперпосилання на SMAK.UA обов'язкове.
Матеріали, що позначені знаком «Реклама», публікуються на правах реклами.

Відділ продажу Digital реклами: [email protected]; Тел: +38 (044) 207-33-05, +38 (044) 207-97-00.

Для зручності користування сайтом використовуються Cookies. Детальніше.
Цей веб-сайт використовує Cookies, щоб отримати вашу велику практику на нашому веб-сайті. Learn more. Ознайомлений(а) / OK

ТОП безпрограшних рецептів: страви з жаровні до вашого столу

Що таке жаровня

Для запікання, смаження, гасіння – відмінна кухонна жаровня підходить майже всім кулінарних дій. Господині, які зважилися придбати цей посуд, точно ніколи про це не пошкодують. Багатофункціональна, зручна, проста в експлуатації – саме так позиціонується популярна жаровня. Це щось середнє між каструлею та сковорідкою, з потовщеним дном та міцними широкими стінками, невеликими бічними ручками. Жарівні роблять із чавуну та нержавіючої сталі, склокераміки, титану та алюмінію. Вони комбінуються із герметичними кришками.Залежно від матеріалу посуд використовують для приготування страв на плиті та в духовці, на відкритому вогні.

Трохи про переваги

Стильна жаровня – помічниця на будь-якій кухні. Вона дозволяє створювати апетитні страви на вимогливий та класичний смак гурманів. За допомогою цього посуду ви легко зможете приготувати запіканку, супи, печеню, рагу, згасити овочі. Ніжне м'ясо кролика, яловичина, апетитне куряче філе, плов, класична картопля з грибами – види страв можна перераховувати нескінченно. Саме жаровню називають універсальним посудом, що є її найважливішою перевагою. Але є й інші плюси:

Переваги жаровні

  • рівномірне прогрівання продуктів;
  • мінімальне використання олії при приготуванні;
  • унікальний ефект "російської пічки" при томленні;
  • зручність та великі розміри – можна запекти цілу тушку перепілки або рибу з овочами;
  • простота в експлуатації – навіть при створенні складних страв не потрібно постійно контролювати приготування, тобто весь час помішувати.

Навіть традиційне рагу з м'ясом стає справжнім кулінарним мистецтвом, якщо ви використовуєте жаровню. Якісні моделі, наприклад, від бренду "Горниця", можна придбати в онлайн-магазині "Порядок". Розглянемо різні варіанти найпопулярніших рецептів страв для універсального посуду.

Соковита яловичина з картоплею: ​​просто і дуже смачно, з «димком»

Підбираючи рецепт для жаровні, орієнтуйтесь на звичні та улюблені інгредієнти. Не треба «винаходити велосипед». У цьому міцному посуді з потовщеним дном відмінно виходять овочеві та м'ясні, рибні страви.

Соковиту яловичину з апетитною картоплею можна згасити лише за три години.

Яловичина з картоплею у жаровні

  • яловичина – 800 грамів;
  • картопля – 1 кг;
  • велика морква – 300 грамів;
  • помідори – три штуки;
  • болгарський перець – дві штуки;
  • одна цибулина (велика);
  • чотири зубчики часнику;
  • рослинна олія – ​​80-100 мл (рафінована соняшникова або оливкова);
  • лавровий лист – два-три;
  • суміш мелених перців, сіль, зелень, сухі спеції – за смаком.

Для приготування використовуйте жаровню для мангалу чи відкритого вогню. Підійдуть обидва варіанти.

Яловичина з картоплею у жаровні

Щоб отримати смачне м'ясо з картоплею і насолодитися сімейним обідом або вечерею на природі, на дачі, слідуйте покроковому рецепту:

  1. М'ясо ретельно промийте та наріжте шматочками середнього розміру.
  2. Овочі (картопля, морква, цибуля, часник) очистіть від шкірки. Не забудьте залити картоплю холодною водою, щоб вона не потемніла ще до приготування страви.
  3. Болгарські перці промийте, видаліть серцевину, насіння, хвостики. Розріжте на половинки чи великі часточки.
  4. Моркву поріжте брусками, цибуля – на півкільця.
  5. Поставте на мангал або багаття вашу жаровню і залийте олію, добре прогрійте її.
  6. Обсмажте перець, часник та цибулю з морквою до появи золотистого відтінку.
  7. Використовуйте шумівку для того, щоб прибрати з жаровні овочі. Головне вже зроблено — олія наситилася їх ароматом.
  8. Яловичину шматочками перекладіть у посуд на мангалі та обсмажуйте протягом 15-20 хвилин.
  9. Додайте в жаровню воду, щоб вона повністю закривала м'ясо. Після закипання зніміть піну, накрийте кришкою посуд і тушкуйте яловичину до м'якості (приблизно півтори години). Не забувайте періодично відкривати кришку і перевіряти, чи не пригоріло м'ясо. При необхідності поступово підливайте воду до жаровні.
  10. Помідори поріжте невеликими часточками – шкірку не обов'язково знімати.
  11. Зелень промийте, добре висушіть. До речі, з яловичиною відмінно поєднуються кінза, молода зелена цибуля та петрушка.
  12. Відправте обсмажені овочі та картопля до м'яса.
  13. Покладіть туди помідори, лавровий лист, спеції, сіль.
  14. Додайте ще води, щоб вона закривала продукти у жаровні. Кількість регулюйте самостійно залежно від того, яка густота вас влаштує.
  15. Перемішайте вміст посуду на вогні або мангалі кілька разів, прикрийте кришкою і тушкуйте ще півгодини до готовності.
  16. За кілька хвилин до переможного кулінарного фіналу відправте до жаровні подрібнену зелень.
  17. Кришку приберіть і ще кілька хвилин потім потім блюдо. Запрошуйте до столу рідних та гостей.
    На замітку! Для приготування можна брати яловичину від будь-якої частини туші чи іншого виду м'яса. Але при приготуванні свинини або баранини таким способом страва може вийти жирним, його смак теж зміниться.

Басма по-узбецьки: ситно та апетитно для сім'ї та гостей

Рецепт басми

Для приготування страв на мангалах та жаровнях не потрібно довго фантазувати та використовувати екзотичні інгредієнти. М'ясо та овочі, спеції – головні складові успіху смачної та ситної узбецької басми. Спробуйте приготувати цю страву до святкового столу або сімейної вечері, щоб усі оцінили ваші кулінарні здібності. На весь процес йде не більше чотирьох годин. Для приготування 10 порцій візьміть:

  • баранину (обов'язково з курдючним жиром) – 1,5 кг;
  • болгарський перець та помідори – по 500 грамів;
  • часник – 100 грамів (одну головку);
  • білокачанну капусту, цибулю і кабачки – теж по 0,5 кг;
  • картопля – 700-800 грамів;
  • морква – 400-500 грамів;
  • сіль (кухонну) – за смаком;
  • гострий стручковий перець, зіру та зелень за смаком.

Енергетична цінність страви – 4620 ккал (462 ккал в 1 порції). Вміст білків, вуглеводів та жирів – 205, 290, 280 грамів відповідно.Нескладне приготування насиченої овочевої страви з м'ясом доступне кожній господині.

Щоб отримати відмінний результат, дотримуйтесь покрокового посібника:

Басма в жаровні

  1. Ретельно промийте овочі, м'ясо, курдюк. Жир наріжте тонкими пластинами, цибулю звільніть від лушпиння і поріжте півкільцями.
  2. Морква та помідори, кабачки наріжте кільцями.
  3. Болгарський перець звільніть від насіння та серцевини, наріжте його товстими часточками.
  4. Картопля очистіть від шкірки, наріжте досить великими шматками.
  5. Баранину теж поріжте на шматки середнього розміру.
  6. Зіру та сіль використовуйте для нетривалого маринування м'яса.
  7. Капусту наріжте шматочками – верхні жорсткі листи відкладіть убік, вони ще стануть у нагоді в процесі приготування.
  8. На дно жаровні викладайте шари – жир, м'ясо, цибуля, морква. Поперчіть, посоліть.
  9. Кладіть помідори, спеції, зверху головку часнику (зробіть у ньому розрізи, щоб він дав швидше сік).
  10. Покладіть стручковий перець, шар кабачків та солодкий перець.
  11. Закладіть картоплю, додайте спеції та шар капусти.
  12. Зверху кладіть зелень і те капустяне листя, що відкладали раніше.
  13. Ставте вашу жаровню на мангал (вогонь має бути невеликим), щільно накрийте її кришкою і тушкуйте дві з половиною години.
  14. Після закінчення зазначеного терміну подавайте басму до столу.

Просту та неймовірно смачну національну узбецьку страву можна приготувати по-своєму, змінюючи склад інгредієнтів. Але краще залишити все як в оригіналі, щоб зберегти аромат та особливі смакові нотки.

Вірменська хашлама на пиві – для літнього дачного меню.

Ця корисна страва багата на овочеві вітаміни, радує пікантним смаком.

Хашлама у жарівні

Приготувати справжню кавказьку хашламу можна за чотири години.

На десять порцій візьміть:

  • півтора кілограма яловичини;
  • 0,5 літра пива;
  • 1,3 кг картоплі;
  • 0,4 кг моркви;
  • болгарський перець, помідори та баклажани – по 700-800 грамів;
  • один кілограм цибулі;
  • пару гострих стручкових перців;
  • базилік, сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Для приготування апетитної вірменської страви вирішуйте завдання поетапно:

  1. Всі овочі промийте теплою водою та очистіть. Наріжте великими шматками, часточками, а цибуля півкільцями.
  2. М'ясо помийте, видаліть плівки, крупно порубайте його.
  3. Візьміть жаровню і покладіть дно товстими шарами – цибулі, потім м'яса.
  4. Покладіть ще один шар цибулі, поперчіть, посоліть, додайте базилік.
  5. Далі викладіть шари перців, баклажанів, помідорів та часнику.
    Важливо! Баклажани можна не чистити, якщо ви попередньо вимочили їх у солоній воді або взяли молоді овочі без гіркуватості.

  6. Викладайте картоплю, ще один шар болгарського перцю та м'яса, томатів.
  7. Присипте все базиліком і залийте пивом.
  8. Накрийте кришкою жаровню і томіть близько трьох годин на повільному вогні.

Хашлама у жарівні Якщо в процесі приготування в жаровні утворилося багато бульйону, подавайте його окремо. Хашламу можна зробити на мангалі, на відкритому вогні або звичайній плиті. Страви в жаровніПриготувати смачні страви в жаровні рецепти допоможуть усім бажаючим навіть новачкам на кухні. Смачного!

Related Post

Як зняти напругу і розслабити сфінктер при тріщині? – Практичні поради та методиЯк зняти напругу і розслабити сфінктер при тріщині? – Практичні поради та методи

Тріщина сфінктера – це важке захворювання, яке супроводжується болем та дискомфортом під час дефекації. Це стан може бути надзвичайно незручним і закликати до постійних переживань. Однак, є кілька способів, які

Сушіння яблук у духовці температура та часСушіння яблук у духовці температура та час

Як сушити яблука в духовці Деко застеліть пергаментним папером або фольгою і розкладіть яблучні шматочки. Поставте в розігріту до 80 градусів духовку на 30 хвилин. Потім зменште температуру до 70

Підживлення розсади баклажанівПідживлення розсади баклажанів

Баклажани дуже чутливі до підживлення. Його можна починати через два-три тижні після висаджування рослин на постійне місце, коли розсада добре приживеться. Підживлення (три за сезон) вносимо тільки під корінь, чергуючи