для заморожування 15-20 хвилин; для засолювання – 30-40 хвилин; для маринування – 30-40 хвилин; для супу – 30-40 хвилин.
Варити заморожені гриби потрібно близько 15-20 хвилин під кришкою на тихому вогні.
Головний показник готовності грибів – Це те, що вони опустилися на дно каструлі. Якщо потім смажитимемо – варимо 20-30 хвилин. Якщо потім заморожуватимемо – варимо 15-25 хвилин. Якщо потім маринуватимемо або засолюватимемо – варимо 25-35 хвилин.
Якщо ви варите гриби для подальшої термічної обробки – запікання, обсмажування або гасіння, той час варіння скоротиться. Попереднє обварювання грибів за часом варіюється від 3 до 15 хвилин. Білий гриб – Час попередньої обварки – 3 хвилини. Час для того, щоб зварилися – від 30 до 40 хвилин.