Скільки цукру на літр виноградного соку?
Коли він стане кислуватим, слід додати 50 г цукру на кожен літр соку. Для цього в окрему ємність злити 1-2 літри соку, розбавити в ньому цукор, потім отриманий винний сироп вилити назад в бутиль.
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Як вичавити сік з винограду?
Вимиті грона винограду покласти в каструлю, залити трішки води /10-15 см від дна/, накрити кришкою і увімкнути повільний вогонь. Дерев'яною ложкою перевертати час від часу. Після того як основна маса ягід віддасть сік, процідити сік через друшлаг чи марлю. Добре віджати жмих.
Червоне напівсолодке вино з винограду. Як зробити домашнє …
Червоне напівсолодке вино з винограду. Як зробити домашнє вино з синього винограду. – YouTube. Making DIY red wine. How to …